Școala de Sento

Galerie Sento

Antrenamentul martial ne poate aduce aminte de cine suntem cu adevarat, si ne poate ghida pe tot intinsul vietii, respectand adevaratele valori ale vietii. Fiecare antrenament terminat este o victorie personala, inca un pas catre un tu mai bun. 

Club Cluj-Napoca

Club Constanta

Matricea universala de Lupta

Cum ar trebui antrenate zonele de lupta? Separat sau impreuna?

De la fiecare zona de lupta se poate invata ceva de valoare. De exemplu de la kicking – footwork, de la striking – ruperea de ritm, de la trapping – sa citesti presiunea d unghi, de la clinch – structura, de la cutit – unghiuri de atac, de la stick – power, de la groundfighting – conexiunea, postura etc.. De la presiunea emotionala a sparring-ului – centrarea, de la toate – nevoia de basic fitness… si mult, mult mai mult.

Deci, da: e bine sa poti lucra fiecare zona separat pentru a o aprofunda si a invata de la fiecare ceea ce are de oferit.

Insa… realitatea nu este izolata, ci integrata, deci desi izolarea zonelor ajuta in aprofundarea anumitor concepte si tehnici, ele trebuie lucrate cat mai curand impreuna, in integrare!

Numai integrarea poate ajuta practicantul sa inteleaga intregul si sa-si modeleze atat tehnica personala cat si caracterul.

Numai intregul poate face asta!

De aceea, unul dintre cele mai importante aspecte ale antrenamentului este progresia zilnica in integrare! 

Fara aceasta progresie nu e decat bataie si noroc.

Ori noi urmarim sa pasim pe o cale care sa ne dezvolte si sa ne ghideze, numita calea martiala. Aici este vorba despre rezultate masurabile in timp si nu lasate la voia norocului.

Fiecare lovitura trebuie data ca si cum ar fi ultima, si fiecare lovitura trebuie sa si apere/ protejeze luptatorul de atacurile oponentului. Nu exista separare, numai INTREG!

Sento - Stagii Combat University

Calea Martiala

Calea martiala nu este doar un sistem de tehnici pentru lupta. Calea martiala este o cale de autodescoperire si dezvoltare personala. 

Prin intermediul antrenamentului se obtin multe alte lucruri pe langa eficienta in lupta. Unul dintre ele este efectul de catharsis, eliminarea emotiilor negative, gunoiului mental. Astfel practicantul devine mai calm, mai echilibrat si mai fericit.

De asemenea, incepe sa simta forta si astfel intelege ca el este important ca individ. Simtindu-se din ce in ce mai puternic devine mai protectiv cu cei din jur si mai echilibrat in emotii.

Alt element este cel al aprecierii si iubirii. Prin antrenamentul cu parteneri realizeaza ca nu a putut evolua decat cu partenerii si atunci apar sentimentele de apreciere, si incepe sa-i pese mai mult ca inainte de celalalt.

Prin prezenta mortii(tinand cont de periculozitatea anumitor tehnici) se dezvolta latura spirituala.

Astfel, calea martiala este mai mult decat un sport. Dincolo de beneficiile fizice si tehnice, exista si elementul mental si spiritual.

Calea martiala este un intreg si paradoxal, desi aparent te invata cum sa ucizi, de fapt te transforma intr-un om mai bun, mai echilibrat, mai conectat si mai puternic.

Concentrati-va sa invatati tehnici eficiente dincolo de stil si nume si inca si mai important, daca se leaga si cum se leaga intre ele, deci intregul.

Nu te lasa imbatat de faptul ca ai castigat o lupta. Poate ca oponentul tau era incomplet.

Bucura-te daca ai pierdut-o.. asta o sa te ajute sa cauti si mai mult autoperfectionarea.

OSS!
Oshi Shinobu!