Categories
Insights Teachings

Cele 4 Zone de Antrenament in Sento

Exista patru zone de antrenament pe care practicantii de Sento se concentreaza: KICKING, STRIKING, CLINCH, GROUND.


1.KICKING
In aceasta zona de antrenament se studiaza tehnici ofensive si defensive de picior, evoluand in Kick-Sparring.


2.STRIKING

In aceasta zona, antrenamentul se concentreaza pen tehnici offensive si defensive cu bratul, evoluand in Strike-Sparring.


3.CLINCH
In aceasta zona de antrenament se studiaza tehnici de trap, clinch, take-downs atat pe ofensiva cat si pe defensiva. Aceasta zona va fuziona in faza de integrare cu zona de Striking, evoluand catre Strike/Clinch-Sparring.


4.GROUND
In aceasta zona de antrenament se studiaza lupta la sol, incluzand tehnici de pozitionare, ground-striking si tehnici articulare, atat ofensiv cat si defensive.

In prima faza de integrare se integreaza Zona 2. cu 3.; apoi cu Zona1.; si in final cu Zona4.

La acestea se adauga o progresie de antrenament fizic (Combat-Fitness) si mental (Meditatie KuDO). La nivelele avansate deasemenea se studiaza tehnici cu arme taioase si contondente (Stick & Blade).

Sistemul de gradare in Sento

Iar acum sa vorbim si despre progresia si Sistemul de gradare in Sento. Din punct de vedere al progresiei, in Sento, exista 3 mari nivele de baza, fiecare continand 2 subnivele:

Nivelul Alpha (Baze)
Centura Galbena – Nivel.1 (Baze ofensive si defensive)
Centura Portocalie – Nivel.2 (Baze offensive si defensive in sistem compus)

Nivelul Beta (Izolare pe Distante)
Centura Albastra – Nivel.3 (Integrare pe categorii de tehnici)
Centura Verde – Nivel.4 (Integrare pe distante – sparring)

Nivelul Gama (Integrarea Distantelor de lupta)
Centura Maro – Nivel.5 (Faza A. de integrare ofensivo defensiva – sparring)
Centura Rosie – Nivel.6 (Faza B. de integrare avansata – sparring)


Examenele de grad sunt importante din perspectiva intelegerii progresiei si evaluarii personale a practicantului. Deci ele sunt recomandate ca o metoda de testare si evolutie.

In Sento, gradul reflecta transparent adevaratul nivel al practicantului. De la Nivelul.5 practicantul ar trebui sa fie proeficient in lupta fara restrictii indiferent de distanta (lunga, scurta sau la sol).

Dupa promovarea la Nivelul.6 practicantul de Sento se poate inscrie la antrenamentele avansate pentru examinarea de Nivel.7 – Centura Neagra, unde poate deveni instructor de Sento. Examinarea la acest nivel este atat practica cat si scrisa consitand tehnici de lupta cu si fara arme, tehnici de pregatire fizica specifica, tehnici de meditatie si gimnastica energetica, istoricul scolii vs. evolutia tehnica  si metodologie de predare.

Toate diplomele emise de Scoala de Sento sunt recunoscute international si reprezinta evolutia reala a fiecarui practicant.

SINGURUL CLUB CARE GARANTEAZA RETURNAREA BANILOR IN CAZ DE LIPSA DE PROGRES. AVAND GRUPURI RESTRANSE UNDE SE ACORDA ATENTIE FIECARUI CURSANT IN PARTE!

Scoala de Sento
-‘wE rAisE wArRiorS  ..of PEACE!’-

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.