Școala de Sento

Antrenamente de arte marțiale

CAND VEI DEVENI BUN CA LUPTATOR?

SI CAT DE BUN? VREODATA?

SI DACA DA, IN CAT TIMP? 

Daca te-ai saturat sa fii BLOCAT la acelasi nivel si nu stii cum sa progresezi? NOI TE PUTEM AJUTA!

Daca vrei sa ai o sansa sa devii CU ADEVARAT BUN, te asteptam in mijlocul nostru pentru a invata ‘secretele’ Matricei Universale de Lupta!

Dar asta nu va fi de ajuns!!!

Daca chiar vrei sa devii bun, fixeaza-ti un ‘deadline’ (o data limita) si pana la acea data antreneaza-te ca un nebun, ca un posedat, ca un fanatic, ca si cum intreaga ta viata ar depinde de asta!!

Fiecare aspect al luptei este important de Experimentat si Antrenat pentru a Intelege mai bine Intregul Luptei, al Caii Martiale, a Vietii.

Sunt 4 mari aspecte:

1.cel al Fizicului, ca suport
2.cel al Tehnicilor neinarmat
3.cel al Tehnicilor cu arme
4.cel al Mentalului / Spiritualului

antrenamente de arte martiale cluj

Aspectul Fizic

Referitor la aspectul Fizic este important sa intelegem ca fara un fizic lucrat nu putem face mai nimic in afara de a ne târâ din fotoliu in masina, la servici si inapoi. Ambele aspecte cardiovascular si muscular forta-intindere trebuie luat in considerare.

Cateva exemple simple: nu am mobilitate (nu pot lovi la cap cu piciorul), nu am destula forta la miscarea de impins (automat nu am suport la loviturile de brat), nu am conditie fizica cardiovasculara (obosesc repede si nu pot finaliza lupta). etc.

Aspectul Tehnic

Aspectul Tehnic in versiunea neinarmata se refera la structura ofensivo-defensiva in zonele de: kickboxing, trapping, clinch si groundfighting. 

Daca imi lipseste vreo zona pe ofensiv sau defensiv, acela va fi un punct slab, usor de exploatat de un oponent, fie in competitie sau in realitate.

Cateva exemple: cand lovesc cu bratul nu am inclusa in atac si defensiva (deci oricand pot fi si eu lovit in acelasi timp de un atac al adversarului), sau nu am antrenat nimic in clinch (automat oponentul probabil ma va arunca la sol fara drept de apel), sau nu lucrez defensiva la lovituri cu piciorul la cap (deci cand voi fi lovit cu piciorul nu voi sti cum sa reactionez), etc.

Deci antrenamentul trebuie sa fie INTEGRAL, holistic, cuprinzand aparare si atac la TOATE distantele si TOATE tipurile de atac.

Aspectul Tehnic cu Arme

Aspectul Tehnic cu arme, desi unora le poate parea depasit in societatea artificiala in care traim, totusi nu e deloc asa.

Chiar si daca nu as vrea sa folosesc arme, pentru a sti sa ma apar la ele, nu exista decat o cale: sa le studiez. 

Deasemenea, de la fiecare arma pe care o studiem, intelegem mult mult mai bine si ne deschide ochii la lupta neinarmat.

Mai mult de atat, ne ajuta sa intelegem mai usor aspectul spiritual al caii martiale.

Cateva exemple: antrenamentul de kenjutsu ne ajuta printre altele sa intelegem ca mereu trebuie folosite simultan ambele brate si, de asemenea, aspectul de viata si moarte al caii martiale; antrenamentul de blade-fighting (cutit si alte lame) ne ajuta sa percepem mai bine unghiurile de atac si latura de suplete a tehnicii; antrenamentul de stick-fighting ne invata despre forta, footwork (deplasari) si distanta, etc.

Aspectul Mental si Spiritual

Aspectul Mental si Spiritual al caii martiale este unul esential. De ce? Pentru ca nu putem pleca nicaieri fara mintea noastra.

Antrenamentul tehnic ne ajuta mult sa capatam incredere in fortele proprii, dar nu este de ajuns. Trebuie sa adresam mentalul direct prin practica cu tehnici de centrare/echilibrare. 

Spiritualul joaca si el un rol important pentru ca in definitiv noi toti cautam, ori si intrarea intr-un Dojo de arte martiale e si ea o forma a cautarii noastre.

Exemple: intr-o lupta daca nu esti pregatit mental, mintea iti va ingheta corpul si vei avea un adversar in plus: mintea ta. La fel si intr-o situatie limita de viata.

SENTO: Matricea Universala de Lupta

Câteva puncte de reper pentru cei care cauta eficiența:

  • caută să înțelegi rădăcina mișcării instinctuale ofensive și defensive și educă-ți tehnica de luptă plecând de la aceasta (INSTINCT-FORMĂ)

  • caută ca tehnica pe care o antrenezi să aibă capacitate de adaptare pentru toate distanțele și, de asemenea, capacitate de transformare din tehnică de atac în tehnică de apărare (FLOW)

  • dezvoltă forță în toate tehnicile de atac dar și în variantele lor defensive, cu concentrare pe structură și nu pe forță izolată în membru (STRUCTURĂ)

  • forța este foarte importantă, dar tehnica e cea care te duce la “next level”. De aceea încearcă să-ți rafinezi tehnica în așa fel încât lupta să se termine repede. (TEHNICĂ)

  • fă în așa fel încât antrenamentele tale să fie concentrate într-un procent cât mai mare pe exerciții progresive de sparring și din timp in timp pe sparring liber, pentru a-ți monitoriza progresul (SPARRING)

Dacă nu te descurci, oricând ne poti contacta pentru un mic seminar de antrenament sau pentru a lua parte in programul de antrenament:

FORGING IRON – F.D.M.(Forță/Defensivă/Mobilitate)

În cadrul acestui program îți poți perfecționa/upgrada tehnica învățând despre elementele generării de Forță prin Structură, cum să ai tehnică Ofensivo-Defensivă în permanență și, de asemenea, Adaptanta la diverse distanțe, nivele și unghiuri.

Mai mult de atât, cum să aplici toate aceastea și la arme contondente și tăioase.

KickBoxing și SENTO

Există mai multe feluri de kickboxing:

Kickboxing american (în care se lovește cu piciorul doar în partea superioară), kickboxing francez (savate), kickboxing tailandez (muay thai), kickboxing filipinez (panantukan), jun fan kickboxing (jkd), kickboxing burmez (lethwei), kickboxing chinezesc (sanda), kickboxing olandez (mix de muay thai cu kb japonez).

Dar există doar un kickboxing, chintesența a tuturor! 

KickBoxing-ul Matricii Universale de Luptă, sau Sento KickBoxing.

Diferența constă în egala aplicabilitate atât în ringul de kickboxing, cât și în octogonul de mma, dar și pe stradă, unde nu există categorii de greutate, reguli și limitări sportive.

Un kickboxing al dezvoltării personale a practicantului, dincolo de competiție sau tinerețe. 

Performanța sportivă este frumoasă și o promovăm, dar performanța personală este cel mai important factor și nu este limitată în timp.

Vă așteptăm să pășim împreună pe calea marțială!

"I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000." - Bruce Lee

Vreau să încep antrenamentele

Ca să afli mai multe detailli te rugăm să ne contactezi.

Cluj - Napoca și Gilău

ADRESA: Bulevardul 21 decembrie 1989 nr. 146

Constanța

ADRESA: Strada Avram Iancu 11 - 13
(Strada B.P. Hașdeu 104)